Jubileumsparken

 

Jubileumsparken – en mötesplats för alla där staden möter vattnet 

I Jubileumsparken och i resten av Frihamnen händer det mycket under lång tid. Planen är att hela området ska bli en inkluderande, grön och dynamisk del av innerstaden. Genom Jubileumsparken kan visionen och drömmarna ta plats redan nu – innan vi har börjat bygga.

I området för parken testar vi olika saker och aktiviteter. Det är ett nytt sätt att stadsutveckla Göteborg – att låta människor successivt inta området och göra det till sitt. När Göteborg fyller 400 år 2021 kommer en första etapp vara klar. Därefter ska parken fortsätta att utvecklas under många år med hjälp av göteborgarna. Tillsammans, steg för steg, skapar vi Jubileumsparken – en mötesplats för alla där staden möter vattnet.

Välkommen att besöka den framväxande Jubileumsparken! 

Här finns bastu, utomhusbassäng i anslutning till älven, seglarskola, simskola, en liten sandstrand, ett vattenkonstverk som också är en lekplats, en roller derby-bana och odlingsbäddar. Du hittar information om öppettider och alla aktiviteter i menyn till vänster.


Jubileumsparken är ett resultat göteborgarnas önskemål inför Göteborgs 400-årsjubileum år 2021 och inför byggandet av Älvstaden. I medborgardialoger blev det tydligt att många vill ha grönområden och komma närmare vattnet. Jubileumsparken kan uppfylla båda önskemålen.

Kalender